Studietur til Island

Torsdag 30. oktober 2014 reiste hele personalet til Island. Det viste seg at vi skulle få erfare flotte naturopplevelser og interessante barnehagebesøk!

 

Fredag 31. oktober startet vi dagen med besøk i en Hjallibarnehage i Reykjavik. Denne barnehagen har separate jente- og guttegrupper inndelt etter alder. 

Det var en opplevelse langt fra det vi selv er vant med i barnehagen. Det var spennende å se hvordan andre jobbet med en pedagogisk retning. Dette gir oss et godt utgangspunkt for diskusjoner rundt hva vi selv står inne for. Besøket bidro til stort engasjement i personalgruppa, uten at vi selv ønsker å definere oss i denne retning. 

Etter besøket, fikk vi en guidet busstur i "den gylne sirkel". Vår norsktalende guide var enestående, med sin enorme kunnskap om Island med sin tørrvittige humor på toppen. Første stopp var Thingvellir, der det første alltinget på Island ble stiftet. Videre gikk turen til Geysir, der vi ble vitne til vann opp mot kokepunktet ble skutt inntil 30 meter opp i været. Til slutt gikk turen til Gullfoss, en majestetisk opplevelse der naturen virkelig viste krefter. 

Island bød også på fantastiske matopplevelser, der Fiskmarkadurinn må trekkes frem. Fisk kan de tilberede på Island, det er det ingen tvil om! 

På søndag stod bading i Den Blå Lagune på programmet. Vi storkoste oss i det varme og behagelige vannet frem til det var på tide å reise til flyplassen. 

Denne studieturen står for oss som et stort høydepunkt i opplevelser, både fra naturens side, ukjent pedagogisk arbeid og nydelig mat. Vi er så takknemmelige for denne turen, for fellesskapet, det sosiale miljøet og all latter og humor. 

Tusen takk!