Hva skjer når det er bursdag?

Det er stort å fylle år, og hyggelig å bli gjort ære på når man har bursdag! I barnehagen har vi noen helt spesielle tradisjoner for å feire barnas bursdag!

Flagget henger ute og tavla henger på veggen med navnet på bursdagsbarnet, i dag er det noen som har bursdag! Det er fint å vite, da kan jeg gratulere!

Bursdagssamling. Hurra! En stol settes oppå et bord. Og en lang duk av nervøs fløyel dekker både bordet og stolen. Og så settes det en stol på hver side av bordet. Bursdagsbarnet får sitte på stolen oppå bordet, akkurat som en konge eller en dronning. Og så må bursdagsbarnet krones med kronen som de selv har har plukket ut hvordan skal se ut. Nå starter samlingen. Ett lys tennes for hver bursdag barnet har hatt. Hva skjedde når barnet ble 1 år? 2 år? 3 år? Alle lysene er tent, og så synges bursdagssangen!

"Han er flink til å sykle!" "Jeg syns hun er flink til å tegne!" Den voksne spør barna om de kan si noe pent om bursdagsbarnet, og skriver det ned på et ark som settes i permen.

Klart for bursdagstog! Bursdagsbarnet deler ut instrumenter til alle på avdelingen, og toget stiller seg opp ved døren. Er alle klare? Døren åpnes, den voksne går ut for å ta bilde av toget som kommer gående, spillende og syngende på rekke. Alle synger og klapper i kor for bursdagsbarnet!

Bursdagsbarnet har med seg pinneis til avdelingen, som vi koser oss med etter mat.